Rotterdam, 30 mei 2021

 

Eindelijk weer optredens My Breath My Music

Op zondag 4 juli is het dan eindelijk zover! My Breath My Music organiseert voor het eerst sinds lange tijd weer een concert: Unchained Melody. Verschillende met My Breath My Music verbonden muzikanten en huisband De Bridge treden op. Bovendien schuift DJ Elroy aan en dan is het altijd feest!

Vanwege de Coronamaatregelen is het nog niet mogelijk het grote publiek te ontvangen, maar het concert wordt live gestreamd, zodat niemand het hoeft te missen.

Stichting My Breath My Music ontwikkelt en produceert sinds 2009 speciale muziekinstrumenten die eenvoudig en licht te bedienen zijn, ook door kinderen en jongeren met een (ernstige) handicap. De instrumenten worden voor een klein bedrag verhuurd. Online muziekles is ook mogelijk. Het maken van muziek geeft niet alleen enorm veel plezier, maar heeft ook vaak een positief effect op de lichamelijke conditie.

Impact Corona

Corona had en heeft in sommige gevallen nog steeds veel impact op onze muzikanten. Immers, de meeste bandleden zijn jongeren met een (ernstige) beperking en behoren hierdoor tot de zeer kwetsbaren. Zij waren –meer nog dan anderen- in die lange, lange periode met slimme, strenge en nog strengere lockdowns letterlijk aan huis gekluisterd. Niet naar school, werk, familie of vrienden. En dus ook niet bij elkaar kunnen komen om samen muziek te maken.

 

Online repeteren

Gelukkig zat Ruud van der Wel, artistiek leider van My Breath My Music ook nu niet bij de pakken neer. Waar anderen onmogelijkheden zien, ziet hij uitdagingen. Hij kreeg het voor elkaar dat de zevenkoppige band met behulp van software van Jamkazam, goede geluidskaarten en heel snelle internetverbindingen, ieder vanuit zijn eigen huis, toch samen kon repeteren. Het repertoire bestaat uit pop- en rocksongs met een enkel uitstapje richting jazz.

 

 

 

 

Stichting Focus and Fun ondersteunt, en werkt samen met stichting My Breath My Music omdat beide doelstellingen perfect op elkaar aansluiten.