(Project voor het Primair Onderwijs)

Tijdens dit coachingstraject wordt een groep uit klas 7 of 8 van het primair onderwijs, gedurende een half jaar elke woensdagmiddag anderhalf uur bij elkaar voor workshops met verschillende muziekinstrumenten en muziekproductie. Hierbij ontdekken zij waar hun talenten liggen en maken zij een eigen single die met videoclip en al zal worden uitgebracht. Naast het ontdekken van hun talenten, leren de kinderen afspraken na te komen, krijgen ze les over het gebruik van Social media, leren zij zich te uiten en ontwikkelen zij doorzettingsvermogen en het belang van samenwerking. Door het aanleren van deze vaardigheden wordt hun ontwikkeling gestimuleerd en vergroot dit het zelfvertrouwen van de leerlingen. 

De eerste groep, Nick Ferren en Mano, prachtige jongens en volgems de leraar van toen groep 7 nogal aanwezig of juist afwezig, en dat met alle mogelijke labels welke er van veel kanten op geplakt konden worden. We weten het nog goed, onze voorzitter had een idee, "Als de jongens toch energie over hebben, laat ze een concert geven, over een half jaar voor al hun klasgenoten in het Ado Den Haag stadion"

Zo kwam Chris met medeoprichter Dennis van Hoorn en Koen Herfst in gesprek, twee professionele drummers (Najib Amhali en Armin van Buuren.) Het plan werd gemaakt en de jongens werden gevraagd Het resultaat van een half jaar iedere week repeteren, show in elkaar zetten en een single releasen luisteren klik hier -> MANIFEST

En zo gingen de boys optreden voor hun eigen klas, in het Ado Den Haag stadion, hoe leuk?! Ado Den Haag in de Maatschappij liet de kids uit hun klas ophalen met de Spelersbus van Ado Den Haag in Zoetermeer. Resultaat 3 jongens welke heel veel energie hebben gestopt in iets wat ze wilden leren, Zonder dat je iets leert heb je geen plezier, en zonder dat je plezier hebt keer je niks, het gaat hand in hand.. Een van de gevolgen was dat alle drie de jongens aan het eind van groep 8 een hoger resultaat konden aanpakken dan de cito adviezen voorschreven. (Behalve Nick, hij liet zien in de 1e klas van het Kader dat hij makkelijk MAVO niveau aankon. De achtergrond van dit verhaal gaat wel iets dieper hoor, in hoe wij met deze jongens de training hadden geschreven, meer info neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..